Köpvillkor & information

Företagsinformation

Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:
Namn mot marknaden: Pärlarmband.se / Parlarmband.se
Organisationsnummer/F-Skatt: 556963-4628 (Juridiskt namn: Aziro AB)
Styrelsens säte: Uppsala
E-postadress: info@parlarmband.se

Betalning och priser

Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Vi erbjuder följande betalsätt:

 • Billmate Checkout
  Med Billmate kan du betala direkt, senare eller dela upp betalningen. Det är du som shoppar, så du bestämmer vilket betalningssätt som passar dig bäst.

Villkor för betalning anges även i kassan.
Orderbekräftelse skickas till din mailadress.

Parlarmband.se reserverar sig mot eventuella felaktigheter och förändringar utom vår kontroll som exempel: korrigera priser, bilder och produkttexter eller felaktig information angående om en vara finns i lager.

Leveranser och returer

Vi har ett fast fraktpris på 35 kr. Fri frakt för alla beställningar över 399 kr.

Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om inget anges gäller 2-5 dagars leveranstid. Om produkten är slut men kan beställas (restorder) är leveranstiden mellan 7-14 dagar. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel och kan ta upp till 30 dagar. Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om artikeln är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Retur av kampanjvara

Vid retur av minst en vara vid flerköps-kampanjer (exempel 3-för-2) gäller följande:
 • Om du returnerar den vara/de varor som du fått på köpet sker ingen återbetalning av pengar.
 • Om du returnerar en eller flera av de varor du betalt för sker återbetalning så att du betalar för de produkter du väljer att behålla. Vid 3-för-2 kampanj betalar du får den produkt som du fick på köpet om du returnerar en produkt som du hade betalat för.


Om du har köpt en vara som berättigar dig till en gåva eller rabatt på annan vara, så måste sagd gåva/rabatterad vara returneras tillsammans med varan som berättigade dig gåvan eller rabatten. Om detta inte följs, så kommer värdet på gåvan eller rabatten att dras av från den återbetalda summan.

Vid byte kan gåva eller rabatt ej tillgodoräknas annan vara, gåva eller lämnad rabatt kan ej heller överföras till annan order.

14 dagars öppet köp

Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 30 dagar från att du mottagit din beställning (eller större del av) meddela oss. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick och i originalkartong.

Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Vid ångrat köp är det du som konsument som står för kostnaden för returfrakten.

När Du ångrar ditt köp betalar Pärlarmband.se tillbaka det belopp som du betalat för varan, exklusive leveranskostnader.

Returförfrågam skickas till:
info@parlarmband.se
Så får du en information hur du ska gå tillväga.

Återbetalning

Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/

Ej Uthämtade paket

Ej uthämtade paket räknas inte som att du har ångrat ditt köp och att köpet hävs. Om du inte hämtar ut ditt paket debiteras du vår kostnad för att skicka ditt paket fram och tillbaka samt eventuella andra kostnader som kan tillkomma. Kostnaden för detta är för närvarande 175 kr.

Integritetspolicy

När du lägger din beställning hos oss på parlarmband.se behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

För att summera, behandlar vi dina personuppgifter:

 • I den utsträckning som krävs för att kunna hantera och leverera din Beställning.
 • För att kunna ge erbjudanden och inspiration till dig. Både genom nyhetsbrev och social medier.
 • För att kommunicera med dig och besvara dina frågor.
 • För att fråga dig om Parlarmband.se och din upplevelse.
 • För att följa lagar och regler (t.ex. konsument- och redovisningsrätt).

Du har flera rättigheter enligt dataskyddslagen. Till exempel har du alltid rätt att invända mot marknadsföring. 

Dina personuppgifter behandlas huvudsakligen av oss på Aziro  AB / parlarmband.se. Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter.

I vissa fall delar vi dina personuppgifter för att kunna fullfölja våra skyldigheter till dig på ett bra sätt:

 • För att vi försäkra oss om att du betalar oss så kommer våra leverantörer av betalningslösningar få tillgång till dina personuppgifter.
 • För att vi ska kunna leverera dina produkter och för att hantera returer så kommer vi dela dina personuppgifter med logistikbolag.
 • För att marknadsföra relevanta produkter och för att göra vår hemsida så relevant som möjligt delar vi dina personuppgifter med de som förser oss marknadsföringstjänster. Exempelvis Google och Facebook.